Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter

Ljubljana - Zelena prestolnica Evrope

 

logo mol ljubljana-zelena

 

       
logo vodmat.resized eko

Rihard Jakopič in slovenski impresionisti

V obeh enotah otroci aktivno, preko lastne ustvarjalnosti, spoznavajo dela slovenskih impresionistov, še posebej se ustavljajo pri delih Riharda Jakopiča. Projekt razvija pristope, kako otroku približati umetniško ustvarjanje in v njih vzbuditi umetniško žilico.

Otrokom omogoča avtentično izkušnjo z deli impresionistov preko obiska razstave v Narodni galeriji in srečanj z umetniki. Po značilnostih impresionističnega slikarstva bo projekt otrokom skušal približati zavedanje trenutka, prizorov iz vsakdanjega življenja in narave, ki jih bodo kasneje sami domišljijsko in po spominu upodabljali. Naučili se bodo pomena svetlobe in barv. Namen projekta je pri otrocih razviti estetsko občutljivost.

V vrtcu bomo zgradili tudi poseben paviljon, v katerem bodo otroci predstavljali svoje stvaritve, jih občudovali in komentirali. Stvaritve otrok si lahko pogledate v naših slikovnih albumih.

S projektom smo kandidirali na razpisu Mestne občine Ljubljana ob 140-letnici rojstva Riharda Jakopiča – čas impresionizma na slovenskem.

Povezave

Galerija slik

Rihard Jakopič ...
Rihard Jakopič ...
Rihard Jakopič ...
Rihard Jakopič ...
Rihard Jakopič ...
Rihard Jakopič ...
Rihard Jakopič ...

Avtorske pravice © 2015 Vrtec Vodmat. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public Licenco.